Exposicions pasades

« Ves enrere

Tots els camins porten a Roma. Viatges d'artistes entre els segles XVI i XIX

Tots els camins porten a Roma. Viatges d'artistes entre els segles XVI i XIX

L'exposició Tots els camins porten a Roma. Viatges d'artistes entre els segles XVI i XIX, que es presenta ara en el Museu de Belles Arts de València, reunix els testimonis d'artistes, pintors, escriptors, filòsofs i inclús simples viatgers que travessaven Europa entre els segles XVI i XIX.

Evoca, a través de pintures i objectes, les condicions d'estos desplaçaments, a vegades difícils, perillosos o sorprenents. Els baixadors, els albergs, la diversitat d'allotjament, de comoditat i de taula han sigut objecte de nombrosos testimonis escrits que, fent ressò de les pintures, vénen a recolzar la representació de les condicions d'estos viatges.

L'exposició està concebuda com un periple que porta al visitant de nord a sud, des dels preparatius fins a l'arribada a Roma, passant pels Alps, o pels perills de la mar.

La diversitat de les monedes, de les duanes, l'obertura de les maletes i baüls, l'espera dels viatgers, el sistema de posta o el de vehicles individuals, s'evoquen a través dels textos dels autors o de les teles de les pintures.

Dates: 26 juny - 7 setembre 2008
Lloc: Sala Joanes d'exposicions temporals
Comissària: Dominique Vautier (col·laboradora científica de l'Association du Patrimoine artistique [asbl], Brussel·les)
Produïda per: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana