Exposicions pasades

« Ves enrere

El Greco, Toledo 1900

El Greco, Toledo 1900

El tancament d'un museu no sempre suposa la mort de les seues obres als ulls dels ciutadans. Quan al novembre de l'any 2006 el Museu del Greco va haver de tancar les seues portes per a escometre la modernització de les seues instal·lacions, des del Ministeri de Cultura, en estreta col·laboració amb Caja Castilla La Mancha, va començar a gestar-se la idea d'organitzar una exposició que mostrara la riquesa dels fons del Greco i la seua intrínseca relació amb la ciutat de Toledo en un moment, el començament del segle XX, en el que el cretenc comença a despertar l'interés entre estudiosos i marxants d'art.

L'ambient de la ciutat del Tajo i els seus personatges i paisatges vinculats al Greco, constituïxen el fil argumental i l'ocasió perfecta per a mostrar, a través dels magnífics quadres i les fotografies inèdites de l'exposició i del catàleg que l'acompanya, com el grec abandonarà la letargia en què havia estat sumit durant tres segles per a passar a ser encimbellat entre els mites de la pintura universal.

Dates: 10 abril - 15 juny 2008
Lloc: Sales Joanes i Ribalta
Comissària: Ana Carmen Lavín Berdonces (conservadora del Museu del Greco de Toledo)
Produïda per: Ministeri de Cultura. Subdirecció General de Promoció de les Belles Arts
Amb la col·laboració de: Generalitat Valenciana. Conselleria de Cultura i Esport. Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Museu de Belles Arts de València
Amb el patrocini de: Caja Castilla La Mancha